Billig og effektiv tandblegning uden bivirkninger udført på klinik
Har du yderligere spørgsmål om billig tandblegning så kontakt gerne minus25.dk
Danmarks billigste tandblegning
minus25.dk kan henvise til Danmarks billigste tandblegning 100% gratis. Kontakt os i dag med henblik på en billig tandblegning. Har du allerede fået et tilbud hos en tandlæge udfordrer vi det gerne - vi har de billigste priser når det kommer til blegning af tænder. Hvad enten det Zoom-metoden, Beyond-metoden eller andre tandblegningsmetoder har vi de bedste tandlægepriser.
Tandblegning - kemisk set
Ved tandblegning forstås at gøre sine tænder hvidere ved at blege dem - akkurat som man kan afblege hår og hud. Man bruger i dag forskellige kemikalier og teknologiske værktøjer som laser til at fjerne misfarvninger fra emalje og tandben. Det vigtigste stof der bruges til denne kosmetiske tandbehandling hedder brintoverilte.
Tandblegning - historisk set
Selvom tandblegning er et nyere fænomen i Danmark og kun har stået på siden starten af 90'erne er blegning af tænder noget mennesket har foretaget længe. Langt tilbage i tiden før vor tidsregning blegede de gamle ægyptere tænder - dengang med urin. Som det ofte er med kosmetiske behandlinger har amerikanerne også denne gang været tidligere ude. I USA tog man tandblegning til sig for over 50 år siden. Grundlæggende set er vi som mere eller mindre forfængelige væsener ikke glade for misfarvninger på tænderne, da det påvirker et af vores centrale muligheder for at få opmærksomhed - nemlig det brede hvide smil.
Tandblegning kan booste selvtillid
Hvide tænder bliver med tiden overdøvet af misfarvninger fra the, kaffe, rødvin, sodavand, tobak, lakrids og farvestoffer fra mad og flydende medicin (fx jernmikstur). Dertil kommer den naturlige misfarvning der følger med alderen. Det menneskelige øje og hjernens fortolkning af billedet associerer gule og matte tænder med slid og aldring. Derfor bliver flere og flere usikre ved at smile og afsløre deres tandsæt - lidt som når en teenager forsøger at skjule tandbøjlen med et stramt lukket smil. Uanset resten af vores udseende har vores øjne og smil evnen til at producere en enorm og ubeskrivelig udstråling. Særligt det blændende hvide smil kan lyse ansigtet op, virke indbydende og få dig til at fremstå mere attraktiv. Det hvide smil forbindes ligeledes med ungdommelighed - et look de fleste forsøger at bevare. Når det lykkes booster det vores selvtillid og dermed vores performance. For mange er de hvide tænder efter en tandblegning lige det der skal til for at få dem ud af busken og helt frem i skoene. Det siges at smukke mennesker har det lettere - en kosmetisk tandblegning giver dig dine hvide tænder tilbage og får dig til at føle dig mere selvsikker. Før man kaster sig ud i en tandblegning er det dog vigtigt at forstå at tænder kan misfarves indefra via deres nerver (på fagsprog: pulpa) eller eksternt via overfladen. Begge typer misfarvninger kan behandles, men ved brug af hver sin metode. Derfor er det vigtigt som det allerførste at få en professionel til at bestemme årsagen til misfarvningen. Eksterne misfarvninger der arbejder fra overfladen af tanden og indad er lettere at behandle med tandblegning.
Tandblegning ved intern misfarvning
Interne misfarvninger kan forekomme efter et kraftigt slag på tanden der forårsager at nerven dør. Det kan typisk ses ved at tanden får en mørkere nuance eller bliver helt sort, hvilket sker fordi blødninger i nerven forårsager at blodpigmenter aflejres i tanden. For andre kan interne misfarvninger værre indbygget i tænderne allerede under deres tidlige dannelse i fostertilværelsen. Det forekommer fx når gravide via medicin indtager stoffet tetracyklin. I andre tilfælde kan der være tale om defekte emaljestrukturer der forårsager interne misfarvninger som resultat af arvelige sygdomme. Sidst men ikke mindst kan alderen også have en finger med i spillet. Faktum er at vores tænder bliver mere gule og grålige med alderen akkurat som vores hår og hud synligt påvirkes som årene går. Det skyldes ændringer i tykkelsen af dentin. Om man ønsker at gøre noget ved det er en smagssag og til dels kulturbestemt. Vi har alle har set eksempler på ældre kvinder med unaturlig stram hud og fyldige læber - tilsvarende kan det se unaturligt ud når ældre får alt for blege tænder så også tandblegninger bør foretages med måde. Heldigvis kan man ved tandblegning selv justere nuancen i samarbejde med tandlægen. I den forbindelse bruges den internationalt anerkendte tandfarveskala med navnet Vitapan® til at definere den rigtige nuance. Interne misfarvninger kan kun behandles af en tandlæge som fylder den døde tands nervekammer op med en blegende pasta. Den skiftes ugentligt indtil det ønskede permanente resultat er opnået. Alternativet til blegning er i den forbindelse er at tandlægen bygger en tandkrone i den ønskede nuance på den misfarvede tand.
Tandblegning ved ekstern misfarvning
Eksterne misfarvninger sker fordi tandoverfladen aflejres af farvestoffer fra de fødevarer vi indtager. Misfarvninger af denne type kan effektivt elimineres ved brug af de tandblegemidler man bruger i forbindelse med en tandblegning. Det sker uden et egentligt indgreb i tanden. Før en tandblegning er det vigtigt at tænderne er pudset grundigt af. Derfor anbefales det altid at få en såkaldt tandrens af tandlægen forud for en tandblegning. Dernæst er det vigtigt at tandblegemidlet alene berører de misfarvede tænder og ikke er i kontakt med tandkødet. For at beskytte tandkødet tages der et aftryk af tandsættet så en blegeskinne kan fremstilles så de passer præcist til den individuelle mund. Afhængig af hvilke vaner man har, vurderer tandlægen om tandblegningens effekt vil være bedst ved udførelse af behandlingen på en klinik eller om patienten skal have midlet med sig hjem og forsigtigt følge den givne vejledning. Selve blegemidlet som har en fast geleagtig konsistens indeholder ca. 30% carbamidperoxid. Det svarer til ca. 10% brintoverilte. Midlet påføres blegeskinnen og sættes op i tænderne akkurat som en bideskinne eller en mundbeskytter som vi kender den fra sportens verden fx boksning. Der bleges typisk 2-3 gange á en halv times varighed med en uges mellemrum. Vurderes det at tandblegningen mest effektivt vil foregå i hjemmet anvendes en gel med en mindre koncentration af brintoverilte. Til gengæld øges frekvensen således at Patienten selv bleger sine tænder hjemme i ca. en halv time 1-2 gange om dagen i 2-4 uger. Nogle vælger at anvende blegeskinnen om natten mens de sover. Blegemidlets mission er at nedbryde de farvede molekyler som sidder på de gule tænder til mindre og lysere molekyler. Såfremt tænderne er misfarvede i en ekstrem grad og tandblegningen ikke viser sig at have tilstrækkelig effekt efter en enkelt blegning bør tandlægen anbefale at erstatte de relevante tænder med tandkroner. Det er en dyrere løsning men kan være nødvendig for nogle patienter.
Tandblegning - bivirkninger ved ekstern blegning
Det er vigtigt at forberede sig selv på at bivirkninger kan forekomme efter en tandblegning - heldigvis er de kun kortvarige. Under tandblegningen opleves ofte en irritation af tandkødet - graden af den afhænger af den valgte metode for tandblegning samt tandlægens erfaring. Hos de dygtige specialister med mange års erfaring med tandblegning mærkes ingen smerte. Efter tandblegningen er overfølsomhed over for kolde og varme fødevarer og væsker i nogle dage efter tandblegningen noget de fleste oplever. Dertil kan irritationer i tandkødet fortsætte i nogle dage. Kritikere af tandblegning mener at kunne påvise at tandblegning øger risikoen for misfarvning af tandemaljen. Dermed kan man risikere at ende i en ond spiral hvor tandblegningen må foretages med hyppige mellemrum for at modvirke den tiltagende misfarvning.
Holder en tandblegning for evigt?
En tandblegning holder ikke i al evighed. Holdbarheden af den synlige effekt der er opnået gennem tandblegning er afhængig af patientens vaner. Såfremt man ikke ændre sine dårlige vaner vil den eksterne misfarvning langsomt forekomme på ny og nye tandblegninger må gennemføres et par år senere. Tandblegning anbefales ikke oftere end hvert andet år.
Ikke alle kan få en tandblegning
Har man paradentose bør man behandles for det og først derefter diskutere muligheden for en tandblegning men sin tandlæge. Tilsvarende gælder for folk med svære syreskader. Den type misfarvning der er opstået i forbindelse med tandens udvikling (på fagsprog: tandens mineralisering) er ikke lette at blege. Misfarvninger som er opstået efter tanden er fuldt udviklet er derimod meget modtagelige for de afblegende stoffer. Da tandbenet bliver mere skrøbeligt efter blegning af tænder bør patienter med blottede tandhalse og slidte tænder så vidt muligt afholde sig fra tandblegning. Har man mange plasticfyldninger, er det vigtigt at vide at resultatet af afbleget plast ser anderledes ud end en afbleget tand. Af den grund kan det være nødvendigt at udskifte fyldningerne for at opnå et perfekt resultat hvor hele tandsættet bliver i samme nuance.
Gør-det-selv og hjemmeblegning
Man bør udelukkende få en tandblegning i samråd sin tandlæge. Det anbefales ikke at forsøge tandblegning selv med tandblegningsprodukter fra udlandet. Ligeledes anbefales det kraftigt at gå udenom de billige løsninger til hjemme tandblegning af tænder der florerer på Internettet.
Fra november 2012 er det kun tandlæger der må udføre tandblegninger. Læs mere om tandblegninger hos Sundhedsstyrelsen.
Bliv henvist gratis til en billig og dygtig dansk tandlæge i dag på en af følgende måder:
A) Ring eller SMS til os på:
B) Send en e-mail til mail@minus25.dk
C) Eller udfyld denne formular
Vilkår og betingelser accepteres ved afsendelse.
Har du yderligere spørgsmål om tandblegninger så kontakt gerne minus25.dk